top of page

Parc Westerhoeve: loten, bouwen, wonen!Op woensdagavond 20 maart vond de loting plaats van 30 tussenwoningen Parc Westerhoeve voor jongeren in de Cultuurkoepel Heiloo. Onder het toeziend oog van notaris Hans Erkamp, zijn collega Lisa Grovenstein en ruim 500 belangstellenden werden de woningen in het openbaar toegewezen aan de gelukkigen.


Wethouder Ronald Vennik trok uit 152 enveloppen de eerste winnaar. In estafettevorm trokken de winnaars vervolgens de enveloppen met hun toekomstige buren. In totaal waren er 117 kanshebbers uit Heiloo en 35 kanshebbers uit Limmen. De spelregels hielden in dat er 24 tussenwoningen beschikbaar waren voor ‘Heilooërs’ en 6 tussenwoningen voor ‘Limmers’. Verder moest de kandidaat koper en/of zijn/haar partner geboren zijn na 31 december 1993 en mocht het bruto gezins/huishouden inkomen maximaal € 65.000,- bedragen. De 152 inschrijvers voldeden aan alle voorrangscriteria en hadden ook op tijd hun financieringsverklaring ingeleverd. Omdat er zoveel kanshebbers waren zijn de kandidaten die geen financieringsverklaring hadden ingeleverd of die niet aan alle criteria voldeden vooraf geïnformeerd dat het geen zin had om naar deze loting te komen.


‘Spannende avond? Voor ons ook!’

Hans de Visser van Corporatiekracht begeleidde de trekking. Voorafgaand aan de loting nam hij alle aspecten van het inschrijvingstraject en de aanpak van de avond door met de aanwezigen. Naar de wens van Theo Kaandorp, eigenaar van bungalow- en caravanpark Westerhoeve, ontwikkelde Corporatiekracht het plan voor betaalbare en duurzame huisvesting op deze locatie voor jongeren uit Heiloo en Limmen. Niet alleen voor de kandidaten was het een spannende avond. Hans gaf aan dat de aanpak met een openbare loting ook voor hem best wel spannend was. Dit had hij nog niet eerder gedaan.


Voordat Wethouder Ronald Vennik de trekking startte had hij nog goed nieuws: ‘De vergunning is verleend, de schep kan morgen in de grond!’ Namens de gemeente sprak de wethouder ook waardering uit voor Theo Kaandorp. Door zijn maatschappelijke betrokkenheid worden er 30 nieuwbouwwoningen gerealiseerd voor jongeren. Dat leverde uitbundig applaus op uit de zaal. Hans bedankte daarna onder andere architect Rob Bos van Koppes Bouwkunde én de gemeente Heiloo voor de geleverde kwaliteit en snelheid van werken, want van idee naar vergunning in 3 jaar tijd is een geweldige prestatie. Het is de bedoeling dat het terrein voor de bouwvak bouwrijp is met het vizier op het tweede kwartaal van 2025 om de woningen op te leveren.


Een ton Koopstartkorting én bijzonder energiezuinig

Parc Westerhoeve is speciaal ontwikkeld voor starters uit Heiloo en Limmen met 30 betaalbare tussenwoningen. Er komen ook 12 hoekwoningen die marktconform worden verkocht en 12 huurappartementen die Kennemer Wonen gaat exploiteren. De koopwoningen hebben, inclusief een carport met zonnepanelen, het A++++ label en zijn bijzonder energiezuinig. Voor de tussenwoningen is de KoopStart-regeling van toepassing, waardoor de kopers een bedrag van € 100.000,- minder betalen dan de getaxeerde marktwaarde van € 381.000,-. Die ‘ton’ verschil moeten zij bij doorverkoop wel terugbetalen aan de heer Kaandorp. Dat de avond voor 122 kandidaten teleurstellend eindigde was onontkoombaar. Toch leken de jongeren daar over het algemeen wel vrede mee te hebben door het transparante verloop van de loting.

94 weergaven

コメント


bottom of page